vineri, 1 iulie 2016

Împreună pentru totdeauna de J.A. Redmerski (recenzie)


Autor: J.A. Redmerski

Nr. de pagini: 384
Titlul original: The Edge of Always
Limba originală: engleză
Traducere de: Shauki Al-Gareeb
Anul apariţiei: 2015

Format: 130 x 200 mm, paperback cu clape

Continuarea bestsellerului Niciodată împreună?


În mult aşteptata continuare a bestsellerului Niciodată împreună?, Camryn şi Andrew îşi urmează pasiunea pentru muzică şi trăiesc la maximum fiecare clipă, aşa cum au jurat să o facă. Însă când un eveniment nefericit le întunecă viaţa, relaţia lor e pusă la grea încercare. În timp ce Camryn se luptă cu depresia, Andrew ia o hotărâre curajoasă: să pornească împreună într-o călătorie de-a lungul Statelor Unite. Un bun prilej pentru ei să redescopere pasiunea, spiritul de aventură şi o serie de provocări pe care nu le-ar fi bănuit niciodată.


Cu cinci luni în urmă, Camryn şi Andrew, amândoi luptându-se cu probleme în viaţa personală, se întâlnesc într-un autobuz Greyhound. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste, demonstrând că, atunci când doi oameni sunt meniţi să fie împreună, destinul va găsi o cale ca lucrul acesta să se întâmple.

În noua carte a lui J. A. Redmerski, vom vedea dacă relaţia dintre Camryn şi Andrew e îndeajuns de puternică pentru a face faţă obstacolelor de tot felul.

"Pentru că avem doar o viaţă. Şi nu primim decât o şansă de a o face demnă de trăit. Am primit acea şansă şi am fugit cu ea în lume."

J.A. Redmerski locuieşte în North Little Rock, Arkansas, împreună cu cei trei copii ai săi şi un câine maltez. Iubeşte televiziunea şi cărţile nonconformiste.


Parerea mea:
Daca nu ati citit primul volum ar fi bine sa nu citit acest articol.

Volumul doi continua povestea de iubire si aventura a lui Andrew si Camryn. Logoditi si cu un copil pe drum, ei inca traiesc visul de a calatori din nou ca la inceput.
Recunosc, volumul doi mi s-a parut ceva mai slab decat primul. Actiunea mi s-a parut usor fortata in anumite momente si usor grabita. In rest, chiar mi-a placut.
Cei doi hotarasc sa se mute in Carolina de Nord, localitatea de origine a ei.
 Urmeaza niste momente ceva mai tragice, zic eu ca sunt previzibile, apoi merg in vizita la Aidan, fratele lui Andrew si de acolo pornesc iarasi la drum.
Si exact ca in primul volum, drumul este plin de distractie, emotie, intelepciune si iubire, cunosc evenimente placute si unele mai putin placute. 
Relatia celor doi mi-a placut foarte mult. Autoarea nu prezinta un cuplu perfect ca din povesti, ci unul care desi intampina probleme (cauzate de lipsa de comunicare a lor sau de trecut), inca stau in picioare unul langa celalalt, tinandu-se de mana. Ei dau dovada de loialitate, respect si incredere unul fata de celalalt, si asa cum este normal, dau dovada de iubire si pasiune.
Ulterior se intorc acasa, iar povestea de iubire atinge apogeul.
 Nu voi da detalii, va las pe voi sa le descoperiti, va spun doar ca finalul este cam grabit si ca epilogul este o bomboana dulce din varful tortului. El aduce in prim-plan viitorul perfect al lor.
Cateva citate care mi-au placut:

"Nu putem controla moartea, spun eu. Nu putem face nimic pentru a o evita sau pentru a o tine la distanta. Tot ce putem controla este felul in care ne traim vietile inainte ca moartea sa ne ajunga din urma. Asadar, hai sa ne promitem unul altuia lucruri pe care le putem realiza indiferent de obstacole."

"In loc sa inveti sa infrunti lucrurile astea, sa jelesti, chestii de genul asta, tu pur si simplu inchizi lucrurile astea in tine si astepti sa dispara singure. Ai facut asta cu mult inainte ca noi sa ne fi cunoscut. Trebuie sa stii ca astea se aduna, iar intr-o buna zi ai sa explodezi si ai s-o iei razna."

"[...] tu esti un filosof cu tatuaje."
Iubesc coperta originala.